Naše poctivá farma

Naše poctivá farma

Farma je založena 2005, obec Ouběnice-Chaloupky, výměra 11ha oploceno kopec s názvem Hora,( pískovcovité seskupení) s okolními louky a potokem z blízkého rybníka Splavěcí. 

Naše farma je rozdělena na dvě části:

  • Jelení farma
  • Ekologická farma Bio Hovězí maso

Jelení farma se zabývá chovem jelení zvěří na chov, pro oživení krve do dalších farem, jelení zvěř je pod stálým veterinárním dohledem a je celoročně krmena přesnými dávkami pro její růstový vývoj do své dospělosti .
Zvěř , která není určena do chovu (menší tělesná hmotnost, malá postava, nízká kostra, krátká hlava, atd.) je po každoroční kontrole určena do kategorie porážka (na maso)
Tyto kusy jsou součástí stáda , kde jsou bez stresovém prostředí les, louka, potok a stále přikrmovány. Většina zvířat, je poražena bez stresovým odstřelem a okamžitým vykrvením, ve věku maximálně 3 roky, čím je dodržena a zvýšena ochrana kvality masa.
Tímto způsobem naše farma produkuje i dančí, mufloní maso, z vlastního chovu nebo si osobně zajišťujeme vlastním výběrem a vlastní porážkou na jiných farmách.
Maso zpracováváme v  místě farmy, za státního veterinárního dohledu ve svých certifikovaných Ekologický jatkách v Ouběnicích, pro vyšší kvalitu necháváme maso zrát ve čtvrtích, ve visu za teploty 0-3 C° v chladících boxech tomu určených. Maso bouráme a porcujeme po vyzrání a ihned vakuujeme, aby nedošlo k  znehodnocení kvality, kde udržujeme stálý proces 0-3C° . Tak maso udržujeme v nejvyšší kvalitě pro další zpracování vařením , atd.

Ekologická farma Bio Hovězí maso produkuje mase přímo z naší Bio farmy nebo z ekologických farem ze Šumavy. V našem chovu chováme plemeno Angus abeergren a Galloway, svým křížením dosahuje
vysokou tvz. kvalitu mramorového masa. S kot je chován a krmen ekologickým krmivem s vlastní produkce naší farmy a pod stálým dohledem správce Ekologického hospodářství (BIOKONT. CZ )
Skot určen k porážce, zabíjíme s důkladným dohledem a kontrolou ,na bez stresové prostředí, většinou ve věku do 24měsíců co nejrychlejším a nejméně stresovým způsobem.
Maso zpracováváme v  místě farmy , v našich certifikovaných Ekologický jatkách v Ouběnicích. Vše se samozřejmě děje při dohledu státní veterinární správy , po poražení necháváme maso ve čtvrtích co nejrychleji s chladit a podle potřeby (2-3týdny )necháváme vyzrát ve visu 0-3C°. Při dostatečné zralosti masa, maso bouráme a porcujeme do vákuového balení podle objednávek zákazníků a po té rozvážíme na naše výdejní místa speciálně určenými chladírenskými vozy, abychom udrželi vysokou kvalitu našich produktů až ke konečnému zákazníkovi.